Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2011 13:26 - Антените на мобилните оператори - опасни за здравето
Автор: georgibojev Категория: Политика   
Прочетен: 7556 Коментари: 2 Гласове:
1



     Антените на мобилните оператори са опасни за живота и здравето на хората.
     Продължителното излагане на силното им електро-магнитно излъчване, което е с високи честоти и висок интезитет, предизвиква заболявания:
1. Безсъние
2. Психични заболявания
3 Неврологични заболявания
4 Сърдечно-съдови заболявания
5 Онкологични заболявания - тумор в главата, рак
6 Водят до спонтанни аборти при жените и импотентност при мъжете
7 Високо кръвно налягане
     Изследвания във Франция, Испания, Египет, Полша и Австрия са установили здравословни причини - главоболие, гадене, безсъние, загуба на памет, високо кръвно налягане при хора живеещи до 100 метра от  базовите станции на мобилните оператори.
     Силното електромагнитно поле на антените влияе особено опасно на децата, води до промяна на кръвното налягане, увреждане на очите и мозъка.
     В Япония и Великобритания има закон забраняващ използването на GSM апарати от деца.
     През 2001 г. Калифорнийския университет открива рисковете от  облъчването на мобилните антени.
- Левкимия при деца
- Рак на мозъка
- Склероза
- Спонтанен аборт
- Импотентност при мъжете
     Нобеловият лауреат д-р Вини Курана - експерт по ракови заболявания открива:
- Мобилните телефони и мобилните антени могат да убият много повече хора от цигарите.
- Смъртността от рак е два пъти по високав сравнение с тези, които не говорят по GSM
     През 2004 г. в Израел гр. Натания е проведено изследване относно връзката между заболяването от рак и облъчването на антените на мобилните оператори. Резултатите показват, че случаите на заболяването от рак са 4.15 пъти повече при хора живеещи в близост до базовите станции в сравнение със средното ниво за целия град.
     Много по-лошо е, че тези опасности от мобилните антени се натрупват бавно и се усещат след 2-3 години, но тогава вече е безвъзвратно късно.
     Именно, поради това, по данни на Световната Здравна Организация, антените на мобилните оператори трябва да отстояват минимум на 70 метра от жилищни сгради.
     Това е уредено с Наредба N9 от 1991 г. на Министерството на здреопазването за потенциалните опасности от електро-магнитните излъчватели, но мобилните оператори не я спазват.
     Какво прави държавата, за да опази гражданите си от вредното влияние на антените на мобилните оператори?
     През 2005 г. ДНСК "Дирекция Национален Строителен Контрол" започна проверка относно закоността на базовите станции на мобилните оператори.
    Какво показа проверката?
    В резултат се оказа, че "Вивател" ще трябва да премахне 101 станции, които са построени незаконно, "Мтел" ще трябва да демонтира 44 станции, "Глобул" да премахне 19 станции.
    ДНСК наложи забрана за ползване на общо 673 базови станции на мобилните оператори, като най-много 322 са спрените станции на "Мтел", на "Глобул" 225 станции и на "Вивател" 126 станции. Спря се строителството на 8 базови станции на "Мтел", 9 на "Вивател" и 10 на "Глобул". Само дни, след като проверките завършиха, управляващите казаха, че не може да се говори за никакво спиране на базови станции, камо ли за премахването им.
     "Няма как да тръгнем към събаряне на изградените от мобилните оператори станции, "въпреки че са незаконни", но при всички положения ще има санкции за нарушителите, за да може следващия път да спазват закона." - обяви самият министър на регионалното развитие Асен Гагаузов. За какви санкции става въпрос, така и не се разбра.
     Не можа да се разбере и за кои важат законите в България, но мобилните оператори продължават да нарушават законите и монтират навсякъде своите базови станции.
     Въпроса е, докога ?


Тагове:   gsm,   Вивател,   Мтел,   закон,   Глобул,   антени,


Гласувай:
1



1. анонимен - ама как така?
29.03.2012 12:21
Ясни сведения за вредното им влияние НЯМА! И няма и да има! Понеже на всеки човек влияят в различна степен. Тук са изкарани фрапантни случаи и са пляснати ето така за "сплашване"...
цитирай
2. анонимен - Вредни са
02.07.2012 14:16
И на мен ми влияят-боли ме главата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgibojev
Категория: Политика
Прочетен: 208981
Постинги: 78
Коментари: 158
Гласове: 65
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930